Απόδραση στην Ελλάδα: Σπουδαία κρασιά της Πελοποννήσου

Η Πελοπόννησος είναι μία από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Τα πολυάριθμα οινοποιεία της προτείνουν τις περισσότερες ετικέτες από οποιαδήποτε άλλη ελληνική περιοχή. Ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά πελοποννησιακά κρασιά παρουσιάζονται στην συνέχεια.

SEMELI COLLECTION: Κτήμα Semeli

Ένας φαντεζί ροζέ οίνος, από την χαρακτηριστικά πελοποννησιακή ποικιλία σταφυλιών Αγιωργίτικο, με την προσθήκη του φίνου Syrah σε download (55)μια επιμελημένη αναλογία 65% – 30%. Ένα φρέσκο κρασί, με ιδιαίτερα πλούσια αρώματα, με γλυκιά επίγευση, που πίνεται σε θερμοκρασία δώδεκα βαθμών Κελσίου και ταιριάζει γευστικά με ήπια αλλαντικά, φρούτα, ζυμωμένα τυριά και πιάτα ελληνικής κουζίνας.

EKECHEIRIA: Κτήμα Ολύμπια γη

Με έντονα αρώματα σουσαμιού, ένα ιδιαίτερο λευκό κρασί, με λιπαρό σώμα και έντονο after-taste τροπικών φρούτων, όπως μάνγκο, passion fruit και παπάγια, από σταφύλι Ασύρτικο 70% και Μαλαγουζιά 30%. Συνοδεύεται από φράουλες, μπανάνες, ξηρά φρούτα και φουντούκια.

Κτήμα Γκιουλή

Ένας ροζέ οίνος που παλαιώνει σε βαρέλια από αμερικάνικη δρυ, από σταφύλι Cabernet Sauvignon. Παράγεται με τη διαδικασία της κλασματικής οινοποίησης ή αφαίμαξης, και η αρχική ποσότητα του μούστου δίνει ένα κρασί με ιδιαίτερα έντονα γευστικά χαρακτηριστικά, αλλά σχετικά αδύναμο άρωμα και λαμπερό ροζέ χρώμα. Ταιριάζει με θαλασσινά, ριζότο με κρέμα γάλακτος, ή ξηρούς καρπούς.

Άθλος γης: Κτήμα Ρεπάνη

Παράγεται από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, Merlot σε ποσοστό 50% και Αγιωργίτικο σε ποσοστό 50%. Παραμένει στο βαρέλι για τουλάχιστον έξι μήνες, αναπτύσσοντας έντονες τανίνες. Ταιριάζει με κοκκινιστά κρέατα, ζυμαρικά και λαδερά φαγητά.

Μαύρο στον Κύβο: Κτήμα ZACHARIAS

Ένα πολυποικιλιακό κρασί, καθώς στην παραγωγή του χρησιμοποιούνται σταφύλια Αγιωργίτικο σε ποσοστό 45%, Μαυροδάφνη σε ποσοστό 20% και Syrah σε ποσοστό 30%. Πίνεται κατά προτίμηση μετά από πέντε χρόνια παλαίωσης για να αναπτύξει τα πλούσια γευστικά χαρακτηριστικά του. Συνοδεύει αλλαντικά, τυριά με δυνατή γεύση, κρέατα στη σχάρα.

Μαυρούδι: Κτήμα Θεοδωρακάκου

Ένα κρασί που προορίζεται για παλαίωση, καθώς προέρχεται από σταφύλι Αγιωργίτικο που χρειάζεται χρόνο για να αναπτύξει τις τανίνες του. Χρειάζεται μετάγγιση σε κανάτα για να αναπνεύσει ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα δέρματος, καπνού, κερασιού και σοκολάτας που το χαρακτηρίζουν.