Διακοπες στην Πελοπόννησο

Η Πελοπόννησος, ένα πανέμορφο κομμάτι της Ελλάδας, θα σας εκπλήξει με το πόσες διαφορετικές διαθέσιμες επιλογές σας δίνει για κάθε εποχή του χρόνου.

Καλοκαίρι

Τα ζεστά της καλοκαίρια είναι κατάλληλα για διακοπές δίπλα στην θάλασσα. Η Βοϊδοκοιλιά και το Μάτι, στον νομό Μεσσηνίας. Η Σίμος και η Ελαφόνησος στην Λακωνία. Η Καλογριά και το Γιανισκάρι στην Αχαία. Και φυσικά η Κουρούτα στην Αμαλιάδα. Άμμος, βοτσαλάκι, βαθιά ή ρηχή, ήσυχη ή πολυσύχναστη. Όπως και αν προτιμάτε μία παραλία, η Πελοπόννησος θα σας ικανοποιήσει.

Άνοιξη – Φθινόπωρο

Δύο εποχές που το κρύο και η ζέστη συνυπάρχουν. Αυτό όμως δεν αποτελεί εμπόδιο στην διασκέδαση γιατί η φυσική ομορφιά του τόπου δεν περιορίζεται στις παραλίες. Πανέμορφα ποτάμια στα οποία μπορείτε να κάνετε πολλές και διάφορες δραστηριότητες όπως καγιάκ, ιππασία και πεζοπορία. Ποτάμια όπως ο Αλφειός και ο Λούσιος ή η λίμνη Τσιβλού στην Αχαία είναι μέρη που θα δώσουν χαρά στους επισκέπτες τους.

Χειμώνας

KalavrytaΚαι οι φίλοι των χειμερινών εξορμήσεων έχουν κάθε λόγο να παραμείνουν πιστοί στην Πελοπόννησο. Ένα από τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας βρίσκεται εκεί. Τα Καλάβρυτα, έχουν γράψει ιστορία στην Ελλάδας, σε πολύ δύσκολες περιόδους. Δεν σταμάτησαν όμως μιας και γράφουν και σύγχρονη ιστορία με το χιονοδρομικό κέντρο που διαθέτουν. Την εμπειρία θα την κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη η μετάβαση στα Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό. Ένα τρένο το οποίο σε πηγαίνει από το παραθαλάσσιο χωρίο Διακοπτό, μέχρι τα Καλάβρυτα. Η διαδρομή είναι καταπράσινη, και οι πολύ τολμηροί, μπορούν να ζητήσουν από τον οδηγό να τους αφήσει στο μέσο της διαδρομής και να συνεχίσουν πεζοί. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το τρενάκι αυτό, μπορείτε να διαβάσετε μερικά ιστορικά στοιχεία που έχουν σίγουρα ενδιαφέρον.

Η Πελοπόννησος λοιπόν καλύπτει κάθε γούστο. Είτε προτιμάτε το καλοκαίρι σε παραλία με φραπέ. Είτε αναζητάτε την περιπέτεια σε πιο ήπιες θερμοκρασίες, είτε αγαπάτε το χιόνι και το σκι, η Πελοπόννησος θα σας μαγέψει. Μένει απλά να αποφασίσετε πότε θα πάτε!