Διαμονή για αναρριχητές στην Πελοπόννησο

Οι κυριότερες περιοχές με αναρριχητικές διαδρομές στην Πελοπόννησο βρίσκονται γύρω από τις πόλεις της Τρίπολης, του Ναυπλίου και της Καλαμάτας. Στις πόλεις αυτές βρίσκονται αρκετά ξενοδοχεία και ξενώνες όλων των κατηγοριών, από youth hostel ως θέρετρα πέντε αστέρων. Ορισμένες προτάσεις για διαμονή παραθέτουμε παρακάτω, χωρίς αυτός ο κατάλογος να είναι περιοριστικός, υπάρχουν πολλά ακόμη αξιόλογα τουριστικά καταλύματα που δεν περιλαμβάνονται σε αυτήν τη λίστα.

Το Ναύπλιο είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας και διαθέτει μια σειρά από πολύ καλαίσθητα ξενοδοχεία, ορισμένα από τα οποία στεγάζονται σε παλιά αρχοντικά. Μια αξιόλογη επιλογή είναι το διακριτικά κομψό Nafplia Palace Hotel and Villas πάνω στον βράχο της Ακροναυπλίας. Διαθέτει μεγάλα, φωτεινά δωμάτια, ορισμένα από τα οποία έχοdownload (52)υν θέα στο φρούριο Μπούρτζι. Το Nafplion 1832 είναι πολυτελές και πολλά από τα δωμάτιά του έχουν θέα στο Μπούρτζι και το Παλαμήδι. Το φιλόξενο Amfitryon είναι ένα boutique hotel που διακρίνεται για το ιδιαίτερο ντιζάιν του. Ένα από τα πιο καινούρια ξενοδοχεία στο Ναύπλιο είναι το Eon που μπορεί να θεωρηθεί city hotel. Φεύγοντας από την περιοχή της Παλιάς Πόλης και πλησιέστερα στις κυριότερες περιοχές αναρρίχησης, εξαιρετική επιλογή είναι το Vryssaki Villas, στον οικισμό Φαλάσαρνα, με μεγάλη πισίνα για στιγμές χαλάρωσης.

Η Καλαμάτα είναι ένας από τους κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, με αρκετές χιλιάδες διαθέσιμες κλίνες σε ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια. Στις παρυφές της Καλαμάτας, μόλις δεκατέσσερα χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, βρίσκεται το ξενοδοχείο Akti Taygetos, που χαρακτηρίζεται από την πολυτέλεια της απλότητας και τη χαρακτηριστική καλαματιανή φιλοξενία. Το Comfy Boutique Hotel έχει το ιδιαίτερο δικό του αρχιτεκτονικό στιλ και προσφέρει πολλές hi-tech ανέσεις.

Η Τρίπολη είναι λιγότερο ανεπτυγμένη τουριστικά, σε σχέση με τις προηγούμενες περιοχές, κάτι που δεν σημαίνει βέβαια ότι υστερεί σε τουριστική υποδομή. Το ξενοδοχείο Electra Hotel είναι μια εγγυημένα ποιοτική πρόταση, με wi-fi σε κάθε δωμάτιο, υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και έμπειρο προσωπικό.