Ενοικίαση αυτοκινήτων στην Πελοπόννησο – Ελλάδα

H Πελοπόννησος είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός της Ελλάδας και δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς έρχεται με το δικό του μεταφορικό μέσον, καθώς η Πελοπόννησος είναι κοντά στην Αθήνα και προσφέρεται για σύντομες αποδράσεις, τους θερινούς ή χειμερινούς μήνες.

Αρκετοί όμως προτιμούν να φτάσουν με δημόσιο μέσο μεταφοράς και να νοικιάσουν αυτοκίνητο poros_1851807iσε κάποια πόλη της Πελοποννήσου, για να περιηγηθούν σε μέρη που είναι δυσπρόσιτα με τη συγκοινωνία.

Όλες οι μεγάλες πόλεις και τα μεγαλύτερα τουριστικά χωριά έχουν γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, που διαθέτουν αξιόπιστα οχήματα σε ανταγωνιστικές τιμές. Μερικές συμβουλές για το τι πρέπει να προσέξετε ενοικιάζοντας αυτοκίνητο στην Πελοπόννησο ακολουθούν.

Αν και είναι πάντα δυνατόν να επισκεφθείτε το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων στον προορισμό σας, αν προβείτε στην ενοικίαση εκ των προτέρων, ίσως και πριν ακόμη ξεκινήσετε το ταξίδι σας, ενδέχεται να βρείτε φθηνότερες τιμές. Επιπροσθέτως, είναι καλύτερο να μεριμνήσετε έγκαιρα για να είστε σίγουροι ότι θα βρεθεί κάποιο όχημα που θα καλύπτει τις ανάγκες σας, ειδικά τους μήνες αιχμής.

Υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που σ
υγκρίνουν τις τιμές και τις προσφορές διαφόρων εταιρειών και είναι πολύ χρήσιμες για να εξετάσετε όλες τις επιλογές και να αποφασίσετε έχοντας σφαιρική άποψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να νοικιάσετε αυτοκίνητο είναι να έχετε μαζί σας το δίπλωμα οδήγησης το οποίο δεν πρέπει να έχει λήξει.

Πολλές εταιρείες απαιτούν κάποια πιστωτική (όχι debit) κάρτα για να συμφωνήσουν στην ενοικίαση, χρεώνοντας κάποιο ποσό ως ασφάλεια, το οποίο θα σας επιστραφεί όταν επιστρέψετε το αυτοκίνητο και αν δεν έχετε κάνει κάποια ζημιά.

Για να επιλέξετε το κατάλληλο όχημα πρέπει να έχετε κατά νου τον αριθμό των συνεπιβατών σας, πόσες αποσκευές θα πάρετε μαζί σας και σε τι είδους περιοχή θα κινηθείτε.

Συνήθως πρέπει να επιστρέψετε το αυτοκίνητο που νοικιάσατε στο μέρος από όπου το πήρατε, αλλά μπορείτε να ζητήσετε να το επιστρέψετε σε κάποια άλλη πόλη, με επιπλέον χρέωση φυσικά.