Εύκολη μετάβαση σε ολόκληρη την Πελοπόννησο

Η Πελοπόννησος, αν και δεν συνδέεται με την υπόλοιπη Ελλάδα από το 1983, όταν κατασκευάστηκε η διώρυγα της Κορίνθου, είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη. Το κομμάτι γης που αφαιρέθηκε, αντικαταστάθηκε από γέφυρα, η οποία συνδέει τα δύο κομμάτια γης. Πως θα μεταβείτε λοιπόν στην Πελοπόννησο, για να απολαύσετε τις ομορφιές της;

Αυτοκίνητο

Η Πελοπόννησος διαθέτει ένα πλήρως αναβαθμισμένο οδικό δίκτυο.
*Η Ιόνια Οδός (Α5) συνδέει την Πάτρα με την Στερεά Ελλάδα μέσω της γέφυρας του Ρίου. Κάποια κομμάτια της βρίσκονται υπό κατασκευή άλλα το μεγαλύτερος μέρος της είναι διαθέσιμο.
*Ο Αυτοκινητόδρομος Πελοποννήσου (Α7) εξυπηρετεί τους οδηγούς που ταξιδεύουν μέσα στην Πελοπόννησο μιας και συνδέει την Τρίπολη με την Καλαμάτα και την Κόρινθο.
*Η Ολύμπια Οδός (Α8) είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσετε αν πάτε στην Πελοπόννησο από την Αθήνα. Αν και κάποια του σημεία είναι υπό κατασκευή, τα υπόλοιπα είναι διαθέσιμα και ολοκληρωμένα. Βέβαια καλό θα είναι πριν την έναρξη του ταξιδιού να δείτε στο internet για τυχόν απεργίες οι οποίες θα κάνουν το ταξίδι δύσκολο

Καράβι

boat tripΈνα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας βρίσκεται στην Πάτρα. Από εκεί μπορείς κάποιος να ταξιδέψει στην Ιταλία και σε διάφορα νησιά. Η Καλαμάτα, η Νεάπολη και η Κυλλήνη επίσης διαθέτουν λιμάνια, με εκείνο της τελευταίας να έχει αναχωρήσεις για όλο το Ιόνιο.

ΚΤΕΛ

Όπως ολόκληρη η Ελλάδα, έτσι και η Πελοπόννησος συνδέεται εσωτερικά με ΚΤΕΛ.

Αεροπλάνο

Αν και δεν είναι πολλά αριθμητικά, η Πελοπόννησος διαθέτει και αεροδρόμια.
*Καλαμάτα / Μεσσήνη (KLX)
*Τρίπολη
*Πάτρα / Άραξος (GPA)
*Πύργος / Ανδραβίδα (PYR), το οποίο είναι στρατιωτικό αεροδρόμιο

Τρένο – Προαστιακός

Αν και τα τελευταία χρόνια ο ΟΣΕ κάνει έργα ανάπτυξης του δικτύου του, ο Προαστιακός έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο που συνδέει την Αττική με την Πελοπόννησο μέσω της Κορίνθου και του Κιάτου.

Με όποιο μέσο και αν ταξιδεύετε, το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε κάθε σας λεπτό στο πανέμορφο αυτό μέρος. Απλά βρείτε αυτό που ταιριάζει πιο πολύ σε εσάς.