Οι top-10 δραστηριότητες και προορισμοί στην Πελοπόννησο

H Πελοπόννησος είναι ένας πανέμορφος τόπος και ένας ιδανικός προορισμός διακοπών που δέχεται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες. Με πανέμορφες παραλίες, εντυπωσιακά τοπία, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, έχει κάτι να δώσει σε κάθε ταξιδιώτη. Οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες και προορισμοί στην Πελοπόννησο είναι οι εξής:

Αρχαίες ΜυκPeloponnese_main_Oήνες

Οι Μυκήνες βρίσκονται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και στην όψη τους αναβιώνουν στο μυαλό τα ομηρικά έπη και ο τρωικός Πόλεμος.

Σπήλαιο του Διρού

Μια σειρά από εκπληκτικά σπήλαια που κατοικούνταν κατά τη Νεολιθική εποχή. Παρ’ όλο που η εξερεύνησή τους άρχισε το 1949, δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη όλα τα μυστικά τους.

Οινοποιείο της Αχαΐα – Κλάους

Η Αχαΐα – Κλάους είναι πασίγνωστη για το γλυκό κρασί Μαυροδάφνη, αλλά παράγει και άλλες εβδομήντα περίπου ετικέτες. Στο επισκέψιμο οινοποιείο της, βαρέλια κρασί από τις «καλές» χρονιές έχουν βαπτιστεί με τα ονόματα διάσημων επισκεπτών.

Αρχαία Ολυμπία

Εδώ πραγματοποιούνταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της αρχαιότητας, για περισσότερα από χίλια χρόνια, μέχρι την κατάργησή τους από τον Θεοδόσιο τον Α’, το 393 μ.Χ.

Μυστράς

Τα μεσαιωνικά ερείπια της πρώην πρωτεύουσας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας βρίσκονται στις καταπράσινες πλαγιές του Ταΰγετου.

Kitesurfing στον Κορινθιακό κόλπο

Στο ακρωτήριο Δρέπανος της Πάτρας οι συνθήκες είναι ιδανικές για το kitesurfing, το ανερχόμενο extreme sport και πολλοί φίλοι του αθλήματος από όλο τον κόσμο δίνουν ραντεβού εδώ.

Θέατρο στην Επίδαυρο

Είναι μοναδική εμπειρία η παρακολούθηση ενός έργου αρχαίας τραγωδίας στο θέατρο της Επιδαύρου. Κτίστηκε τον τρίτο αιώνα π.Χ., χωράει 15.000 θεατές και θεωρείται το αρτιότερο αρχαίο θέατρο από ακουστικής και αισθητικής άποψης.

Φρούριο Παλαμίδι στο Ναύπλιο

Κτισμένο σε έναν βράχο ύψους 216 μέτρων, προσφέρει μοναδική θεά στο Ναύπλιο και τον Αργολικό Κόλπο.

Μουσείο Ολοκαυτώματος

Το μοναδικό μουσείο Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα αποτίει φόρο τιμής στους κατοίκους των Καλαβρύτων που σφαγιάστηκαν από τους Ναζί στις 13 Δεκεμβρίου 1943.

Τρένο Διακοφτό – Καλάβρυτα

Ένα μικροσκοπικό τρενάκι σε μια μοναδική διαδρομή με εντυπωσιακή θέα.