Ονειρεμένη απόδραση στη νότια Πελοπόννησο

Ξεχάστε για λίγο τα ελληνικά νησιά, περάστε τον Ισθμό της Κορίνθου και κατευθυνθείτε στη Νότια Πελοπόννησο, για μια ονειρεμένη απόδραση που θα σας μείνει αξέχαστη. Γεμίστε τα πνευμόνια σας με το άρωμα της ελιάς, της πορτοκαλιάς, του κυπαρισσιού και της ελληνικής ιστορίας και ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε απίστευτα τοπία, επιβλητικά βουνά, ονειρεμένες παραλίες και μια αληθινή Ελλάδα, μακριά από τις συμβάσεις της εμπορικότητας.

Και μόνο τα τοπωνύμια Κόρινθος και Σπάρτη ξυπνούν μνήμες από την αρχαία ελληνική ιστορία. Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε μια συνάντηση με την Κλυταιμνήστρα που υποδέχεται τον Αγαμέμνονα στην επιστροφή του από τον Τρωικό Πόλεμο. Στην Πύλο, σκεφτείτε πώς θα ήταν το παλάτι του Νέστορα, απ’ όπου ο Τηλέμαχος ξεκίνησε να ψάχνει για τον πατέρα του Οδυσσέα. Λίγο έξω από τα Καλάβρυτα, τα ύδατα της Στυγός, συμβολίζουν την υποχθόνια είσοδο στον Άδη, το βασίλειο των νεκρών…

Η νότια Πελοπόννησος δεν απευθύνεται όμως μόνο στους λάτρεις τις ιστορίας. Ένα παρθένο φυσικό περιβάλλοdownload (50)ν περιμένει να το ανακαλύψετε, απότομα φαράγγια, καταπράσινες κοιλάδες, ψηλά βουνά και ανθισμένα λιβάδια.

Εξερευνήστε τη Μονεμβασιά, που ονομάζεται από ορισμένους το «ελληνικό Γιβραλτάρ», μια βυζαντινή πόλη-φρούριο, κτισμένη σε έναν τεράστιο βράχο που αποκολλήθηκε από την ακτή μετά από έναν μεγάλο σεισμό, το 375 μ.Χ.

Λιγότερο από δυο ώρες από τη Μονεμβασιά, πέντε χιλιόμετρα από τη Σπάρτη, που δεν έχει να επιδείξει πολλά κατάλοιπα της τόσο σημαντικής αρχαίας ιστορίας της, τα ερείπια του Μυστρά, κάποτε πρωτεύουσας του Βυζαντίου, δίνουν μια σαφή εικόνα της βυζαντινής Ελλάδας.

Κατευθυνθείτε ακόμη πιο νότια, στον θεαματικό παραθαλάσσιο δρόμο της Μάνης, μιας χερσονήσου καλυμμένης με χαρακτηριστικά κτίρια – πύργους. Μικρά χωριά μοιάζουν να αψηφούν την βαρύτητα, κουρνιασμένα σε απότομους βράχους, υπό τον φόβο των πειρατών που λυμαίνονταν κάποτε την περιοχή.

Σε όλη τη διαδρομή, μικροί, γαλήνιοι κόλποι και παραλίες, προκαλούν για ένα διάλειμμα στη θάλασσα. Τα σπήλαια του Διρού, στη δυτική ακτή της χερσονήσου της Μάνης, είναι άλλο ένα εντυπωσιακό θέαμα για τον επισκέπτη.