Πληροφορίες για την περιοχή της Πελοποννήσου

Αρχαιολογικοί χώροι που προκαλούν θαυμασμό και δέος, μεσαιωνικά κάστρα, παρθένα φύση και μια ακτογραμμή γεμάτη πανέμορφες, κατάξανθες ακρογιαλιές, αυτή η χερσόνησος στο νοτιότερο σημείο της Ελλάδας, προσφέρει περισσότερες εναλλαγές συναισθημάτων από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας.

Περιτριγυρισμένος από το Ιόνιο πέλαγος, ο Μεσσηνιακός κόλπος είναι ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις της φύσης αλλά και της ιστορίας, καθώς είναι γεμάτος αρχαία μνημεία και καλά συντηρημένα φρούρια, όπως της Πύλου, της Μεθώνης και της Κορώνη1280px-Glossaς.

Κοντά στη Γιάλοβα, εκτός από την ξακουστή παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, βρίσκεται η σπηλιά του Νέστορα, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ερμής έκρυψε το κοπάδι που έκλεψε από τον Απόλλωνα. Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας είναι ένα από τα αγαπημένα σημεία όσων έχουν ως χόμπι την παρατήρηση πουλιών, και πρόσφατα χαράχτηκαν κάποιες φυσιολατρικές διαδρομές κατά μήκος των ακτών της, που είναι προσιτές σε όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και τη φυσική τους κατάσταση.

Τοπική κουζίνα

Σε κάθε ελληνική ταβέρνα μπορείτε να φάτε μια μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών πιάτων, από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά μέχρι κρέας στη σχάρα και μαγειρευτά. Οι πρώτες ύλες είναι εξαιρετικές, το ελαιόλαδο άφθονο, και τοπικά λευκά ή κόκκινα κρασιά συνοδεύουν κάθε γεύμα.

Ονομαστικές
εορτές

Οι ονομαστικές εορτές, οι ημέρες που γιορτάζει κάποιος άγιος και μαζί του όλοι όσοι φέρουν το όνομά του, θεωρούνται σπουδαιότερες στην Ελλάδα από τα γενέθλια. Κατά παράδοση, όποιος γιορτάζει στην Ελλάδα κερνάει τους φίλους του ή τους κάνει το τραπέζι. Είναι σημαντικό να καλείτε τους γνωστούς σας για να τους πείτε «χρόνια πολλά» τη μέρα της ονομαστικής τους εορτής, ως έκφραση φιλίας και σεβασμού.

Κλίμα

Η Πελοπόννησος έχει εύκρατο μεσογειακό κλίμα. Την άνοιξη και την αρχή του καλοκαιριού οι θερμοκρασίες τη μέρα είναι πολύ ευχάριστες, ενώ οι νύχτες είναι δροσερές, χωρίς να είναι κρύες. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, μετριάζεται όμως από δροσερούς ανέμους που πνέουν τις μεσημεριανές ώρες.