Προγραμματίστε διακοπές στην Πελοπόννησο με τον Οδηγό Διακοπών

H Πελοπόννησος είναι η δημοφιλέστερη περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας σε ό,τι αφορά τον τουρισμό. Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα, η ξενοδοχειακή υποδομή και τα πολλά σημεία ενδιαφέροντος έλκουν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αυτός ο οδηγός διακοπών στην Πελοπόννησο θα σας δώσει χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε αποτελεσματικά διακοπές που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Διαμονή

Υπάρχουν πολλά είδη ξενοδοχείων όλων των κατηγοριών στην Πελοπόννησο, από αυτόνομα διαμερίσματα μέχρι θέρετρα πολυτελείας και boutique hotels. Οι τοποθεσίες με τον μεγαλύτερο αριθμό διαθεσίμων κλινών είναι η Καλαμάτα, το Ναύπλιο, το Γύθειο και η Κυλλήνη, ενώ εξαιρετικοί προορισμοί είναι και η Μονεμβασιά, η Ελαφόνησος και το Πόρτο Χέλι.

Χωριά

Η Πελοπόννησος, μια περιοχή ζωντανή όλο τον χρόνο και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει πολλές πόλεις και χωριά με ενδιαφέρον για τον επιtolo_beach_peloponnese_DTσκέπτη. Η Μονεμβασιά είναι ο πιο εντυπωσιακός οικισμός της Πελοποννήσου, μια πόλη – φρούριο, με συναρπαστική θέα στη θάλασσα. Το Ναύπλιο, το Γύθειο και η Πύλος είναι πανέμορφες πόλεις, με μεσαιωνική αρχιτεκτονική και ποιοτικά παραθαλάσσια ξενοδοχεία. Τα απομονωμένα χωριά της Μάνης με την αυθεντική αρχιτεκτονική τους έλκουν πολλούς επισκέπτες, αν και πολλά από αυτά είναι δυσπρόσιτα. Τα Καλάβρυτα και τα ορεινά χωριά της Αρκαδίας είναι οι πιο δημοφιλείς χειμερινοί προορισμοί.

Παραλίες

Περιτριγυρισμένη από πελάγη, η Πελοπόννησος έχει πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Οι πιο εντυπωσιακές είναι στην Ελαφόνησο, ένα μικρό νησί προσβάσιμο από την ακτή, με μεγάλους αμμώδεις κόλπους και εξωτικούς χρωματισμούς. Αξιόλογες είναι και οι παραλίες Μαυροβούνι στο Γύθειο, Τολό στο Ναύπλιο, και Βοϊδοκοιλιά στην Πύλο. Αν αποφασίσετε να οδηγήσετε μερικά χιλιόμετρα επιπλέον, θα βρείτε εντελώς απόμερες παραλίες, όπου θα χαρείτε τη θάλασσα με απόλυτη απομόνωση.

Μεταφορές

Μην σας ξεγελάσουν οι μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις, οι δρόμοι στην Πελοπόννησο, ειδικά στο νότιο κομμάτι της, είναι στενοί και γεμάτοι στροφές και δεν ενδείκνυνται για υψηλές ταχύτητες. Υπάρχουν λεωφορεία που συνδέουν μεταξύ τους τις κυριότερες πόλεις, αλλά για να εξερευνήσετε τους πιο μακρινούς προορισμούς, είναι προτιμότερο να διαθέτετε δικό σας μέσο μεταφοράς.