Σχετικά με εμάς

Θα βρείτε εδώ μια σειρά άρθρων που θα σας επιτρέψουν να γνωρίσετε τη μαγευτική Πελοπόννησο και να προγραμματίσετε αποτελεσματικά τις διακοπές σας. Μέσα από την οθόνη του υπολογιστή σας, τα άρθρα αυτά θα σας προτρέψουν να εξερευνήσετε τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Πελοπόννησο και να ανακαλύψετε τις δραστηριότητες που μπορείτε να έχετε στην περιοχή.

Η Πελοπόννησος έχει εντυπωσιακά τοπία, πανέμορφες παραλίες, μακραίωνη ιστορία και πληθώρα αρχαιολογικών τόπων και μνημείων. Ο Μυκηναϊκός πολιτισμός χαρακτηρίζει την Πελοπόννησο και θα νιώσετε δέος με τα ερείπια των Μυκηνών, του βασιλείου του Αγαμέμνονα.

Προτείνονται ορισμένα ποιοτικά καταλύματα όλων των κατηγοριών και τιμών για να προγραμματίσετε τη διαμονή σας στις πόλεις και τα χωριά της Πελοποννήσου.

Παρουσιάζεται η γεωγραφία της περιφέρειας Πελοποννήσου, μιας χαρακτηριστικής περιοχής της Νοτίου Ελλάδας, που χωρίζεται από την υπόλοιπη χώρα από τον Ισθμό της Κορίνθου.

Δίνονται πληροφορίες για τις παραλίες της Πελοποννήσου, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στη δυτική πλευρά της, στη Μεσσηνία, τη Μάνη και την Αργολίδα, αλλά και για τα χιονοδρομικά κέντρα, στα Τρίκαλα, τα Καλάβρυτα και το Μαίναλο.

Ανακαλύψτε τις πόλεις – φρούρια της Πελοποννήσου, την πανέμορφη και γραφική Μονεμβασιά, και τα ερείπια του Μυστρά που ήταν κάποτε πρωτεύουσα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Γνωρίστε την τοπική κουζίνα της Πελοποννήσου που βασίζεται στο παρθένο καλαματιανό λάδι και στις εκλεκτές πρώτες ύλες της πελοποννησιακής γης.

Μάθετε για την αρχιτεκτονική της Πελοποννήσου, όπως εκφράζεται στις εκκλησίες της και στα χαρακτηριστικά σπίτια – πύργους της Μάνης.

Αν είστε λάτρεις της φύσης θα εντυπωσιαστείτε με τη μεγάλη ποικιλία αγριολούλουδων που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος στην Πελοπόννησο. Οι παρατηρητές πουλιών νιώθουν στον παράδεισο εδώ, καθώς εκατοντάδες είδη πουλιών περνούν από την Πελοπόννησο για να ξεκουραστούν από την ετήσια μετανάστευσή τους.

Αν σκέπτεστε να παντρευτείτε στην Πελοπόννησο, θα βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για να προγραμματίσετε αποτελεσματικά τον γάμο σας.

Με την βοήθεια της σειράς άρθρων που παρατίθεται εδώ θα ανακαλύψετε μια περιοχή της Ελλάδας που θα σας μείνει αξέχαστη.