Χιονοδρομικά κέντρα στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Οι φίλοι του σκι μπορούν να επιδοθούν στο αγαπημένο τους άθλημα στην περιφέρεια Πελοποννήσου. Υπάρχουν τρία χιονοδρομικά κέντρα, που λειτουργούν τους χειμερινούς μήνες, με αρκετά ικανοποιητικό ποσοστό χιονοκάλυψης για τα ελληνικά δεδομένα.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας – Τρίκαλα Κορινθίας, υψόμετρο 1500 μέτρα

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας είναι ο κυριότερος τουριστικός προορισμός της Ορεινής Κορινθίας. Διαθέτει δύο lift και ένα Σαλέ. Τους χειμερziria-athletic-ski-center2ινούς μήνες προσφέρονται πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στους επισκέπτες. Η Ζήρεια διαθέτει έναν συρόμενο αναβατήρα συνολικού μήκους 400 μέτρων και υποδομή ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού. Στο χιονοδρομικό κέντρο δραστηριοποιείται επαγγελματικά μια σχολή σκι, και οι πίστες του είναι ιδανικές για τα πρώτα μαθήματ
α στο σκι και στο snowboard για αρχάριους. Ενοικιάζονται επίσης snowmobile για απολαυστικές διαδρομές στα πιο δυσπρόσιτα σημεία του οροπεδίου της Ζήρειας. Στο χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί καφέ και εστιατόριο, κάθε μέρα της εβδομάδας την χειμερινή περίοδο. Μονοπάτια πεζοπορίας οδηγούν προς τη Μικρή και τη Μεγάλη Ζήρεια, το σπήλαιο του θεού Ερμή, την απότομη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας και την πανέμορφη λίμνη Δασίου.

Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού – Καλάβρυτα, υψόμετρο 1700 μέτρα

Το χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού Καλαβρύτων είναι το μεγαλύτερο της Πελοποννήσου και το πλησιέστερο στην Αθήνα. Απέχει 203 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 717 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες έρχονται κάθε χρόνο στα Καλάβρυτα για σκι ή snowboard και οι περισσότεροι είναι νέοι, έμπειροι σκιέρ αλλά και αρχάριοι. Ο Χελμός διαθέτει συνολικά επτά ανελκυστήρες (lift) και 12 πίστες, συνολικού μήκους είκοσι χιλιομέτρων, σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας. Υπάρχει εξοπλισμένος σταθμός πρώτων βοηθειών, υποδομή ενοικίασης εξοπλισμού, σχολή σκι και snowboard, δύο σαλέ, εστιατόρια, καφετέρια, άνετοι χώροι πάρκινγκ, κτλ. Η διαδρομή από τα Καλάβρυτα περνά μέσα από ένα πανέμορφο ελατόδασος και οι δρόμοι εκχιονίζονται όλο το εικοσιτετράωρο.

Χιονοδρομικό Κέντρο Οστρακίνας – Μαίναλο, υψόμετρο 2000 μέτρα

Ένα από τα πιο όμορφα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, η Οστρακίνα διαθέτει δύο χιονοδρομικούς αναβατήρες (lift) και τέσσερις πίστες που απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε προχωρημένους σκιέρ.